Posted on

Sportbetting: amerikansk fotboll

Casino i mobilenI USA är de som bekant mindre intresserade av den sport som i resten av världen kallas för fotboll. De kallar sin variant för fotboll och “vår” variant för soccer. Amerikansk fotboll spelas på amerikanska högskolor och universitet samt i professionella ligor som NFL (National Football League). Så varför är den amerikanska varianten inte lika populär runt jorden? Nåja, helt impopulär är den inte, faktum är att det är en av de mest populära sporterna att betta på.

Med det sagt har amerikansk fotboll en lite högre kunskapströskel än många andra sporter. Reglerna i amerikansk fotboll är lite annorlunda jämfört med andra fotbollssporter, men med lite kunskap är det lätt att förstå. Det är viktigt att ha ett hum om reglerna och strategierna som gäller i amerikansk fotboll för att du ska ha en chans att vinna dina bets. Här är en guide till allt du behöver veta om sportbetting på amerikansk fotboll.

Regler i amerikansk fotboll
Amerikansk fotboll är en fysisk sport med hög kraft och hastighet, vilket kan leda till kraftiga kollisioner mellan spelare. Därför är det viktigt att spelare bär kraftiga skydd. Amerikansk fotboll spelas på en rektangulär plan som är 120 yard lång och 160 yard bred. En match består av fyra perioder på 15 minuter vardera med en paus på 12 minuter mellan andra och tredje kvarten. Varje lag ska försöka förflytta en oval boll från sin egen zon till motståndarlagets zon för att få poäng. Poäng kan också tjänas genom att få bollen över motståndarlagets mållinje eller genom att fånga en boll som har blivit sparkad mellan stolparna.

Varje lag har elva spelare på planen samtidigt och varje spelare har en specifik roll och position. Offensiva spelare har som uppgift att förflytta bollen och få poäng, medan defensive spelare har som uppgift att förhindra motståndarlagets offensiva spelare.

Detta är en taktisk sport där både offensiva och defensiva spelare behöver arbeta tillsammans för att nå resultat. Utöver det är spelet fyllt av strategiska drag där tränare och spelare fattar beslut om när och hur de ska använda sina utspel och spelformer.

Betting på amerikansk fotboll
När det handlar om sportbetting på amerikansk fotboll har du många olika alternativ. Dels kan du hitta odds för matcher i amerikansk fotboll på de flesta av nätets bettingsidor, dels kan du också hitta många olika typer av satsningar. För många matcher kan du till exempel satsa pengar på matchvinnare, poängställningen vid matchslut, vilken spelare som kommer vinna första poängen och många fler alternativ.

Betta bättre på amerikansk fotboll
Hur ökar du dina vinstchanser när du bettar på amerikansk fotboll? Förutom att ha koll på reglerna som gäller på planen gäller i princip samma förhållningssätt som inom alla typer av betting. Det är viktigt att du har grepp om formen hos varje lag, samt vilka som är skadade eller avstängda. Om en stjärnspelare är skadad kan det ha stor påverkan på lagets möjligheter att vinna.

Bettingtips

• Lär dig så mycket du kan om lagen som möts, deras spelarna och tränare. Ju mer du vet, desto bättre beslut kan du fatta när du bettar.
• Håll koll på skador och avstängningar. Dessa kan ha en stor påverkan på ett lags möjligheter att vinna. Vissa stjärnspelare är centrala för sina lags respektive taktiker.
• Betting på poängsumman i matchen kan vara ett bra alternativ, eftersom det är svårt att förutspå exakt vad ett matchresultat kommer att bli.